FAQ – MING NIKU

Här finns några frågor angående mina tjänster och min praktik utav de vanligaste från mina klienter. Hör av dig om du har andra frågor om mig och mina tjänster, kontakta mig gärna direkt. – Ming Niku

OBS! Sidan är under ständig uppdatering utifrån klienters förfrågor.

 

Om Integral Kraniosakralterapi (Integral-KST)

Vad är Integral Kraniosakral terapi du har grundat och använt nuförtiden?

Integral Kraniosakralterapi är en utvecklad form av Kraniosakralterapi med ett evolutionärt helhetssynsätt och följd kommunikationsteknik att förstå den fysiska kroppen och den hela personen, att bäst stödja självförbättring i tillstånd av hela personen och hela kroppen.

När tillståndet av det hela förändras till en mycket bättre stadie kan olika delar av det hela förbättras mest snabba och effektiva, medan personen får det bäst möjligt bra hälsa, välmående och högkvalitetsliv.

Vilken roll spelar Integral-KST i dina behandlingar, konsultation, coaching och utbildningar?

Integral-KST ger en särskild kompetens för mig som terapeut att konkret genom högutvecklade sensoriska förmågor i händer och kropp och högre medvetenhetstillstånd i helheten veta vad som pågått inuiti kroppen och vad här och nu är det bästa att stödja och hjälpa kroppens självläkning och självförbättring.

Integral-KST ger terapeuter möjlighet att urskilja objektivetet och subjektivetet i verkligheten för att bäst förstå kroppens tillstånd och att förbättra kroppens självförändringsförmågor.

Varför använder du nuförtiden inte TKM (Akupunktur och Tuina) och Yogaterapi i i dina behandlingar?

Jag anser att Integral-KST har kopplat samman effekter från mina tidigare utövande metoder till en i min åsikt mycket enkel och effektiv åskådning- och förändringsmetod. Jag har sedan i början av 2011 enbart använt Kraniosakralterapi i min praktik, och Integral-KST sedan i början av 2017.

Hur går det till med en Integral-KST behandling?

Kortfattat består en Integral-KST behandling följande moment: betalning med kort; en kort samtal om nuläge, oftast med en observation om kroppen; hand-on behandling, oftast på en brits; sammanfattning av vad som hänt under behandlingen och vad som förväntas i kroppen, inkl. att ge övningar eller justera av angivna övningar; att boka en ny tid, eller avstämning av behandlingen.

Behandlingen sker mest på en brits, och klienter ligger på ryggen med kläderna på sig. Dock kan behandlingar göras sittande, stående och liggande på sidor (t.ex. gravida kvinnor), även med rörelser för dem som har svårt att ligga och sitta stilla.

Om min kliniska praktik

Vad kan du hjälpa till med?

Genom att använda Integral Kraniosakralterapi som huvudmetod har jag utvecklat ett system av Integralmetoder att möta olika behov i förändringar inom så som fysiska, emotionella, mentala och själsliga område. Jag erbjuder behandling, konsultation, coachning och handledning för egenvård eller yrkesutövare med mina kompetenser i följande område, båda på kliniken i Spånga, online via ZOOM, Skype eller via telefonsamtal:

Akutfall och skador

Neurologiska tillstånd

Neuropsychiatriska tillstånd

Smärtor, värker, besvär

Funktionförhindrade, neurologiskt, neurokognitivt eller kombinerade tillstånd

Kvinnor, gravida, prenatala och postpartum vård

Högprestationer i preformances, idrotts, dans, musik m.m

Svåra, diffusa, oförklarliga och kroniska tillstånd

Medvetande utveckling, teorier och praktik

Liv och förhållande i samband med förändringar av personliga tillstånd

Privat och grupp handledning för yrkesutövare eller intresserande

Vad har det haft nytt med dina behandlingar efter 1:a april 2021 förutan prishöjningar?

Det finns några förändringar i samband med prishöjningar i mina tjänster fr o m 1:a april 2021:

  1. Mina 90-minuters behandlingar ges BARA enligt överenskommelse, som ersätts med 75-minuters behandlingar
  2. Min standard återbesöks behandling har blivit 45-minuter
  3. Nybesök hos mig kan väljas mellan två alternativ, 60-minuter eller 75-minuter, för att försäkra behandlingseffektiv vid första besöket.
  4. Ett förmulär ’Rapportering mellan behandlingar’ skickas automatiskt till klienters emejl efter varje behandling, för att ytterligare effektivt följa förändringsprocess mellan behandlingar med tydliga resultat från hands-on behandlingar.
  5. Ökade tillgängligheter till övningar, grattis online övningskurser och avancerade kurser i egenvårdsverktyg

Hur bokar man dina tjänster online?

I första handen kan du boka tjänster online via två länkar på vår hemsida, välj ’Boka tjänster’ då kommer du till en separat bokningssida för de mesta av våra terapeutiska tjänster.

Välj ’Kraniosakralterapi’, för nybesök 60 minuter eller 75 minuter, för återbesök 45, 60 och 75 minuter. Du begärs att ange din emejladress till frågan ’Vem är du?’, vilken blir din personlig ID hos oss.

Följ instruktioner, kommer du, första gångens besökare eller återbesökare, att ledas till bokning till din valda tjänst. Du kommer att genast få en bokningsbekräftelse på angivna emejla vid bokningen. Du kan använda en länk på bokningsbekräftelsen att online avboka eller omboka inbokade tider, OBS! avbokningspolicy är 24 timmar innan avtalade tiden.

Hur bokar jag dina tjänster om jag inte kan boka online?

Det bästa är att kontakta mig på emejl, ange ditt telefonnr så att jag snarast kan återkoppla mig till dig.

Du kan ringa 08-367572 att lämna meddelande, ange ditt namn och telefonnr då ringer jag dig så snart som möjligt.

I vilket fall som helst kommer jag att använda din emejladress som ditt ’ID’ att boka en tid enligt ö.k. med dig. Du kommer att genast få en bokningsbekräftelse på angivna emejla vid bokningen. Du kan använda en länk på bokningsbekräftelsen att online avboka eller omboka inbokade tider, OBS! avbokningspolicy är 24 timmar innan avtalade tiden.

Hur många behandlingar behöver jag? Hur ofta behöver jag komma?

Förberedd dig först en behandling i början, med reservation av ett par till.

Eftersom mjuka vävnad behöver ca 2-3 veckor att läkas och ändras till tillräckligt bättre tillstånd att flesta symptom kraftfullt blir bra, tar det mellan 3 – 5 behandlingar för att nå denna balansnivå i hela kroppen. Dessa behandlingar, återminstone de första 3 behandlingar, bör inträffa ca en gång i vecka, för att få optimala och positiva förändringseffekter. Det finns många som mådde bra efter en behandling, några få behöver ett par extra behandlingar. Benbrytningar och skeletala justeringar kräver fler mer medan förändringar i det centrala nervsystemet (hjärnan och ryggmärg) och det perifera nervsystemet, t.ex. alla neurologiska, neuroendokrina och neurokognitiva tillstånd, behöver längre tider och relaterade antal behandlingar. Dock kan alla tillstånd förändras till bättre med optimala effekter utöver angivna resurser så som tider, ekonomi, terapeuter och den viktigaste resursen – viljan och tillit att bli bättre och till slutet bra.

Om du är nybesökare, du har kroniska tillstånd och du bokar tid online från vår hemsida, rekommenderar jag dig att samtidigt boka två återbesök, antigen 45-minuter eller 60-minuter, med inte längre en vecka imellan efter din bokade nybesökstid. Det är lätt att avboka eller omboka redan inbokade återbesökstider vid slutet av första besöket så att du garanterar tider för de viktigaste första några behandlingar. Oftast har jag svårt att hitta lediga tider i närmaste 3 veckor.

Efteråt kan man boka någon tid vid senare behov eller ha behandling regelbundet var 1-, 2- eller 3-månader för förebyggande-, immunförstärkande- och tillståndförbättrandesyfte.

Vad händer efter jag har fått bokningsbekräftelsen? Behöver jag göra något innan jag kommer till den bokade tjänsten?

Om du är första gångens besökare kommer du att hitta två länkar i bokningsbekräftelsen i slutet av mejlet. Den ena är till komplettering av dina uppgifter så som adress, telefonnr: ’Vi skulle behöva lite mer information om dig. Klicka här för att lägga till det.’. Det andra är till att lämna bakgrundinformationer om ditt tillstånd före första besöket ’Klicka här för att fylla i formuläret’.

Ska jag vara försiktig eller tänka särskilt efter jag har varit hos dig för behandling?

Efter du har varit hos mig för behandling kommer du att få ett mejl med länk för att du skulla kunna senare online lämna in lägerapport mellan behandlingar.

Du behöver inte tänka något särskilt efter behandling hos mig, utan bara att slappna av och njuta av den ökade medvetenheten som din kropp är mer lättare, vital och aktiv. Du kan lyssna bättre på kroppen i hur du ser, tänker och gör saker och ting i det dagliga annorlunda. Med återbesök kommer vi att fortsätta hjälpa kroppen ta stora steg i sin förbättringsväg samt gå igenom vad som hänt hittills och vad som förväntas att hända i kroppen. Gärna lämna in en sammanställning av vad som hänt innan nästa inbokade tid. Behöver du kontakta och fråga mig något viktigt, besvärligt eller akut mellan behandlingar kontakta mig på mejl. Jag svarar tillbaka så snabbt som möjligt.

Självklart har du firhet att inte behöva online lämna in rapport om vad som hänt i kroppen efter senaste behandlingen om du föredrar att berätta vid nästa besöket. I så fall kan du bortse från dessa mejl med länkar till online inlämning.

Om min bakgrund och annat

Vad har du bakgrund att du hamnat i vad du nuförtiden gör?

Jag har en naturvetenskap och civilekonom bakgrund innan jag i 2005 ändrade min livsbana till människors välmående genom hälsan och livet. Då pga en familjmedlems s.k. obotligt livslångtillstånd valde jag omedvetet att hitta den mänskliga självläkning- och självstyrningskraften att effektivt ändra tillvaro till bättre och bättre. Senare har jag insett att dessa tillvarosförändringar omfattar alla aspekter av personens liv, vare sig fysiskt, emotionellt, mentalt eller själsligt som en helhet. Se sidan Ming Niku för en kortfattade beskrivning om min bakgrund.

Mitt sökande har bidragit till mina självutvecklade särskilda kompetenser i att hitta avgjorande vägar att effektivt stödja andra i vad de just här och nu söker och förändrar till bättre tillvaro och högre balansnivåer av sig.

Varför använder du nuförtiden inte TKM (Akupunktur och Tuina) och Yogaterapi i i dina behandlingar?

Jag anser att Integral-KST har kopplat samman effekter från mina tidigare utövande metoder till en i min åsikt mycket enkel och effektiv åskådning- och förändringsmetod. Jag har sedan i början av 2011 enbart använt Kraniosakralterapi i min praktik, och Integral-KST sedan i början av 2017.

Kan man ta kurser hos dig?

Visst! Jag erjuder kurser till komplettering av behandlingar för nybörjare, avancerade och yrkesutbildningar inom hälsa, rörelselära, integrative lösningar för olika tillstånd, och medvetandeutveckling i olika inriktningar. Aktuella kurser och utbildningar hittar du på ’KURSER’ eller ’AKTUELLT’ samt ’KALENDER’.!

[/vc_column][/vc_row]

sv_SESwedish